bonyolito weboldala
http://piszkozat.hu/bonyolito
vissza a főoldalra

Tücsök és a hangya...
2011.08.24 - 00:42

2011-02-19 15:101.A hangya egész évben dolgozott, a tücsök pedig muzsikált. Télen a hangya éhen döglött, mivel a vetést elverte a jég. A tücsök pedig bekerült a Megasztárba, mivel addigra gyakorlott zenésszé vált.


2.A hangya egész évben szorgalmasan dolgozott, a tücsök pedig hegedült. Télen a hangya jó beosztással éldegélt, vegetált, a tücsök pedig szénné kereste magát a haknik során. Legyen ez is példázatja, az becsületes munkának.


3.A hangya az ôsei hagyományát betartva, precízen vetett és aratott, a tücsök pedig tessék-lássék módon zenélgetett. Aztán hamarosan tinisztár lett, és milliókat keresett. Erre volt igény. Most is van, de csak erre.


4.A hangya megfeszített tempóban végigdolgozta a nyarat. A tücsök nem halmozott semmit, csak feküdt a fa alatt és ette az édes gyümölcsöket. Szépen ki is combosodott, fel is erôsödött. A hangya alaposan legyengülve vágott neki a télnek. A tücsök téli álmot aludt és tartalékait felhasználva ki is bírta tavaszig. A hangya ébren, gyengécskén,gondos beosztással éldegélt,a bolyban. Aztán szépen kimúlt végelgyengülésben.


5.A hangya dolgozott a mezôn, közben a tücsök muzsikált. A hangya hálás volt a tücsöknek, mivel zenére jobban megy a monoton munka is. A tücsök azonban nem tudta elkérni a gázsiját, mivel a hangya olyan kicsi hozzá képest, hogy észre sem vette a fûben.Kommentek

Még nincs egy komment sem, ehhez az íráshoz!


Szeretnél hozzászólni ehhez az íráshoz?
Kattints ide a regsiztrációhoz, vagy ha már tag vagy, lépj be ide kattintva!


Üzenet küldése a felhasználónak
Neved:
Üzeneted:
 

 
bonyolito
katt a nagyobb képért
Bejegyzések száma: 69
Hozzászólások száma: 19
Üzenet küldése
bonyolito weboldala

Ezen az oldalon megtalálható bonyolito összes írása.

Copyright (c) piszkozat.hu 2008

Szabályzat    Adatkezelési jognyilatkozat    Kapcsolat