bonyolito weboldala
http://piszkozat.hu/bonyolito
vissza a főoldalra

Tapétázás a radiátor mögött
2015.03.19 - 08:35

Bizony akadnak dolgok, amiknek csak az ellenkezôje nehezebb és kivitelezhetetlenebb, mint a színe. Ilyen a tapétázás, de nem akárhol, hanem egy radiátor mögött. Talán elôtte még nehezebb lenne, de én most nem a radiátor elôtti földtörténeti korokra gondolok, mert akkor pusztán abból a ténybôl kifolyólag is piszok nehéz lehetett tapétázni, hogy egész egyszerûen nem létezett tapéta sem, a már említett radiátorhoz hasonlóan. Én itt most konkrétan arra gondolok, hogy szôke, és mellei vannak és csak engem akar, illetve ez egy másik gondolatmenetem, ami perpetuum mobileként jár a fejemben és meg is akadályoz a normális gondolkozásban.

Ami publikus lett volna – ez megint fából vaskarika, hiszen minden megjelentetett írás publikus – az az a gondolatsor, hogy radiátor elôtt, szóval nem a radiátor és a fal közötti részen nehéz csak igazán tapétázni, még akkor is, ha a legkiválóbb minôségû ragasztóval és tapétával rendelkezünk, ugyanis nincs hová ragasztani, kivéve, ha van szemközti fal, mert akkor oda lehet, de senki sem fogja tudni, hogy mennyire kreatívak vagyunk, de ez ne okozzon bánatot, mert, ha vigasztalódás közben szomorúságunkat bárkinek elôadjuk, ne csodálkozzunk, ha többet úgy konkrétan még a köszönésünket sem fogja fogadni. Ilyenkor iratkozzunk be valamiféle csoportterápiára, ahol a többi anonim alkoholistának elmesélhetjük, hogyan is tapétáztuk le a radiátort elölrôl a szemközti falra vetítve és ez a hálátlan világ mennyire nem akar tudomást venni zsenialitással kevert kreativitásunkról és a macska marja meg, mert mást nem lett volna illendô írnom.

De térjünk rá második, legnehezebb tapétázási feladatra, vagyis a fal beborítása a radiátor mögött. Svédkulcsot, franciakulcsot használni nem ér, úgy ahogy lángvágót sem, szomszédot – alattunk lakót – eláztatni szigorúan tilos, gyereket kicsi keze végett felkérni nem tisztességes, akinek pedig robotra, vagy festô-mázolóra telik, az nyugodtan beáztathatja az alsó szomszédot.
Lehet úgy, hogy alulról dugjuk be – ez egy közkedvelt és bevett technika – van olyan, hogy oldalról – ehhez sem kell akrobatának lenni – és van amikor felülrôl, de ezt nem kommentálnám, ellenben belepirultam.
Az igazi ínyencek egy meleg, szûk lyukakon át dugják be – ezek lennének a fûtôtest tagjai – és miután bejutottak, kibontakoztatják, pontosabban kibontják az összehajtogatott, ám de elôre megkent - lásd bôvebben síkosítás – papírfecniket. Azok kis szerencsével akár képesek is szoros kapcsolatot kiépíteni a fallal, de úgy, hogy az elsô fûtési szezonban, az elsô pár napban, amikor a radiátor már 20 fokon izzik nem gondolja úgy, hogy szép csendesen leválik.

Ha bizonytalanok vagyunk, nem hiszünk magunkban, vagy a ragasztó gyártójában, még mindig alkalmazhatjuk a jól bevált módszert a szögelést. (A kalapács egészen jól be szokott férni és csak itt-ott verjük le vele a bordákról a festéket.)

Ha ez sem segít, márpedig az könnyen elképzelhetô, még mindig van egy mindent vivô megoldás. Nem merek róla beszélni, mert különösen megterhelôen hat a a szív-, és érrendszerre, valamint a bélbolyhokat is képes az utolsó szálig legyalulni, a homlokunkra ráncot barázdálni. Mindezek idôtartama, intenzitása nagyban függ a vendégségbe – ejtsd háztûznézô érkezôk létszámától és kritikai érzékének fejlettségétôl. Kérek mindenkit, hogy ehhez csak abban az utolsó esetben forduljon, ha már tényleg, de valóban csak ez marad, ha más nem nyújt vigaszt, sem megoldást.

Hagyják a fenébe az egészet úgy, ahogy van tapétázatlanul!

Kommentek

Még nincs egy komment sem, ehhez az íráshoz!


Szeretnél hozzászólni ehhez az íráshoz?
Kattints ide a regsiztrációhoz, vagy ha már tag vagy, lépj be ide kattintva!


Üzenet küldése a felhasználónak
Neved:
Üzeneted:
 

 
bonyolito
katt a nagyobb képért
Bejegyzések száma: 69
Hozzászólások száma: 19
Üzenet küldése
bonyolito weboldala

Ezen az oldalon megtalálható bonyolito összes írása.

Copyright (c) piszkozat.hu 2008

Szabályzat    Adatkezelési jognyilatkozat    Kapcsolat