bonyolito weboldala
http://piszkozat.hu/bonyolito
vissza a főoldalra

A kutya füle
2015.01.28 - 23:11

Fekszik elôttem a család kedvence. Nem, nem én, hanem a másik: a kutya. Oldalán elnyúlva a kályha elôtt pihente ki az eblét ember által felfoghatatlan és megfejthetetlen fáradalmait. Úgy észleltem, hogy rendeltetésének nem megfelelôen füleit maga alá gyûrte.


Mikor elôször estem át rajta, lágyan arra kértem, hogy legyen olyan kedves odébb fáradni, de a füle botját sem mozdította, ami egyrészt érthetô – hiszen éppen az volt maga alá gyûrôdve – másrészt pedig nem.


Aztán mikor másodszor, már a kályha oldalába kapaszkodva, harmadfokú égési sérülések beszerzése árán tudtam csak egyensúlyomat visszanyerni, már egy más hangfekvésben kívántam helyváltoztatásra bírni. Természetesen erre sem reagált úgy, ahogyan egy kutyától elvárható lenne. Akkor döbbentem rá a szörnyû tényre: a kutya megsüketült. Hiszen ezért nem törôdik a fülével, ezért nem hallja, hogy mit is bömbölök neki! Szegény ördög – gondoltam magamban – teszek még egy kísérletet veled.


A rosszabbik énem bújt elô belôlem és olyan komiszságra szántam el magam, amit most is bánnék, ha nem telt volna már el legfeljebb egy nap az eset óta.


- Levágjam a füledet? – kérdeztem tôle sziszegve. - Letépjem és megegyem? Mondd csak meg bátran ha olyan nagy legény (szuka a lelkem, lehet, hogy ezzel is megzavartam) vagy! Nem, kedves olvasó ezeket a kérdéseket ne tekintse túlzónak, hiszen nincs másról szó, mint praktikus megfontolásról. Ami nem kell, vagy nem használjuk, vagy csorba, vagy törött, azt ki kell dobni. Ezt most olvastam egy feng-shui szakcikkben. A kutya füle nem mûködik, nem használja (és amúgy is szakadt a széle egy picit) tehát jobb, ha megszabadulunk tôle.


A körülmények optimálisnak ígérkeztek, senki nem volt a közelben, aki borzalmas tettem megakadályozhatta volna. Marokra fogtam a nagy kenyérvágókést, majd a kutya felé álltam és rodoszi kolosszusként magasodtam felé. Lehajoltam, hogy megragadjam immár csak díszként szolgáló fülét, amikor feleségem a sült hús hangját utánozta a konyhában, mire a jószág feldöntve ugrott talpra és a konyhába ügetett.El kell ismernem egy kapitális hibát elkövettem. Nem próbáltam meg sült húsul megszólítani az ebet.

Kommentek

Még nincs egy komment sem, ehhez az íráshoz!


Szeretnél hozzászólni ehhez az íráshoz?
Kattints ide a regsiztrációhoz, vagy ha már tag vagy, lépj be ide kattintva!


Üzenet küldése a felhasználónak
Neved:
Üzeneted:
 

 
bonyolito
katt a nagyobb képért
Bejegyzések száma: 69
Hozzászólások száma: 19
Üzenet küldése
bonyolito weboldala

Ezen az oldalon megtalálható bonyolito összes írása.

Copyright (c) piszkozat.hu 2008

Szabályzat    Adatkezelési jognyilatkozat    Kapcsolat