bonyolito weboldala
http://piszkozat.hu/bonyolito
vissza a főoldalra

Ez már valami
2013.11.24 - 11:11

Ez már valami


PictureEgyszer volt, hol nem volt, vagy mit is beszélek egyszer nem volt, hol kellett volna lennie, de ez sem igaz, mert nem egyszer nem volt, hanem sosem volt, illetve volt a semmi! Mert ha semmi nincs, akkor már semmi sincs, mert a semmi is valami, még ha olyan nehéz is megfogni, körülírni, meghatározni. Tehát helyesen úgy hangzana a semmi definíciója, ha ez nem egy mese lenne, hogy az egy olyan valami, ami nem tartozik a valamik és a bármik körébe, mert ha odatartozna, akkor valaminek, esetleg bárminek neveznék. Ez egy abszolút negatív elôjelû valami, pontosabban bármi.
Egy szép nap reggelén a lusta pék arra ébredt, - igen, reggelén és nem hajnalán, de ez így van rendjén, hiszen a pék lusta volt- hogy unja már a banánt, pontosabban a kenyeret, meg a zsemlét és a kiflit is, de nem unja teletömni a bendôjét. Tehát olyan pékárut szeretett volna sütni, ami könnyen eladható, ugyanakkor könnyen elkészíthetô is, ráadásul olcsó. Gondolkodott, gondolkodott, de semmi nem jutott az eszébe, pontosabban a semmi volt, ami az eszébe jutott.
„Hogy én eddig erre nem gondoltam!” - csapott hirtelen a lisztes homlokára. A semmi, ez a megoldás! A kedves olvasó e helyütt biztosan elbizonytalanodik, miként lehet a semmi megoldás, esetleg azon is, hogy ha a péknek valami eszébe jutott volna, akkor itt a mese be is fejezôdhetne. Valamibôl ugyanis nem kunszt sütni valamit. Még jó, hogy a pék semmire sem gondolt, pontosabban a semmire gondolt, mert ha a semmire sem gondolt volna, bizony most nagy bajban lennénk.
Térjünk vissza a kemence mellé. Pékünk törte, törte szörnyû hombár fejét, de nem jutott eszébe, honnan is szerezhetne semmit. Ahogy így gondolkodott a gyúrótábla mellett, a kezével egy tésztagilisztát söndörgetett. Söndörgette, nyújtotta, majd ismét egybegyúrta, aztán vastagabb gilisztát, pontosabban kígyót formált a tésztából. És mit csinál a kígyó? Tekereg. Tekergette hát ô is. Addig – addig tekergette, csavargatta, amíg egyszer csak azon kapta magát, hogy egy halom lukat, -magyarul semmit- kötött össze a tésztájával és megalkotta a perecet.
Volt nagy öröm és ujjongás, ünneplés és visítás! A remek perec gyorsan fogyott, az egész város rákapott. Ették, mit is mondok, falták a tésztával övezett semmit. Sokan 2-3 perec után is úgy érezték, hogy olyan, mintha semmit sem ettek volna, de ôket a többség túlharsogta. (Biztos ezeknek a károgóknak volt valami bogaruk, mert ôk még azt is állították, hogy a tv-ben sincs semmi. Ilyen emberek véleményére nem adunk! Punktum.)
A pék alig gyôzte kielégíteni a lakosság igényeit. Más is vérszemet kapott. Például a tésztagyárban spagettit kezdtek gyártani, a betonelemgyárban csöveket, a fröccsöntô üzemekben szívószálat. A halászok is nekifogtak a hálókötésnek. És akkor még nem is beszéltünk a televízióról. Ezek mind-mind az értékes semmire alapozták tevékenységüket.
És a semmi egyre csak fogyott. A tévé pl. egyedül képes volt a pék és a halászok fél éves semmiszükségletét egy nap alatt felhasználni. Nem is nézte ôket senki, így semmilyen bevételre nem tettek szert. Már csaknem csôdbe mentek úgyhogy semmit nem ruháztak be és semmi sem lett belôle, mikor megtörtént a baj. Elfogyott a semmi.
Már mindenhol volt valami, vagy olyan semmi, ami valaminek néz ki. Ember legyen a talpán, aki a semmi és a valaminek látszó semmi között különbséget tudott tenni.
Így eleve reménytelennek tûnt a semmi keresése, mert ha példának okáért valaki talált valamit, honnan tudta volna megállapítani, hogy valamit talált, vagy a régen keresett semmire akadt rá! Keresték, kutatták éjt nappallá téve, de nem találták.
Elfogyott, nincs többé- mondogatták egyre többen búsan.
De, hogy méltók legyünk a mesei hagyományokhoz, fejezôdjön ez a történet is megnyugtatóan.
Szóval keresték, de nem találták. Mit gondolnak mi történt? Semmi!
Mikor ezt a semmit a pék megtalálta, tésztát gyúrt és söndörgette, a halászok kötelekbôl szôttek csapdát a semminek. Így éldegéltek, míg a semmi el nem fogyott. És akkor mi történt? Semmi! Ezt a semmit a pék...
Kommentek

#20563 bonyolito
2013.11.26 - 22:20

Olyan nagy a semmi, és szinte kézzelfogható, hogy muszáj volt írni róla.
Köszönöm a lelkes sorokat!
#20557 Hanabi
2013.11.26 - 15:36

hát ez kész,totál olyan érzésem volt, mintha egyik kedves volt kollégámat hallgattam volna,aki szintén így körül tudott írni mindent,ez jó! Nagyon jó!

Szeretnél hozzászólni ehhez az íráshoz?
Kattints ide a regsiztrációhoz, vagy ha már tag vagy, lépj be ide kattintva!


Üzenet küldése a felhasználónak
Neved:
Üzeneted:
 

 
bonyolito
katt a nagyobb képért
Bejegyzések száma: 69
Hozzászólások száma: 19
Üzenet küldése
bonyolito weboldala

Ezen az oldalon megtalálható bonyolito összes írása.

Copyright (c) piszkozat.hu 2008

Szabályzat    Adatkezelési jognyilatkozat    Kapcsolat