BEKÜLDÉS
      KEZDŐLAP
      REGISZTRÁCIÓ
      BELÉPÉS
      TAGOK
      FÓRUM
_


Legtöbbet olvasott művek

      Népszerű Történetek
      Népszerű Versek
      Népszerű Idézetek
      Népszerű Humor
      Népszerű Chat beszélgetés
      Népszerű Dalszöveg
      Népszerű Mondókák
      Népszerű Felháborító
      Népszerű Vitatéma
      Népszerű Gondolatok
      Népszerű Vallás
      Népszerű Kritika
      Népszerű Iskolai jegyzetek
      Népszerű Egyéb

 

Összes kategóriák

      Történetek
      Versek
      Idézetek
      Humor
      Chat beszélgetés
      Dalszöveg
      Mondókák
      Felháborító
      Vitatéma
      Gondolatok
      Vallás
      Kritika
      Iskolai jegyzetek
      Egyéb

Webáruház bérlés

Weboldal készítés

Webshop készítés

         Piszkozat.hu / humor

121 találat

  
 A szövegben is keressen *

* Ha be van pipálva, akkor nemcsak a szöveg írója álltal beírt
kulcsszavak közt fog keresni, hanem magában a szövegben is.

Viccek :D

2018.05.29 - 16:46

Az aranyifjú megérkezik a bulira, kezén egy dögös karórával.
- Jaj, de szép óra, mit tud? - kérdezi egy szôke bombázó.
- Mindent. Most például azt mutatja, hogy nincs rajtad bugyi.
- De hiszen van rajtam bugyi!
- A francba! Már megint siet egy órát!


A halálra ítéltet behívják beszélgetni:
- Választhat 3 halálnem között: golyó, akasztás, vagy villamosszék.
- Nézzuk csak: a golyó fájdalmas, az akasztás hosszadalmas, legyen a villamosszék!
Viszik is a villamosszékre, probálják háromszor is, de nem mûködik. Így hát hazaengedik.
Kifelé találkozik egy másik halálraítélttel, és elmondja neki, hogy hogy menekült meg, hogy nem mûködött a villamosszék. Bemegy a másik is ezután, és kérdezik tôle is, hogy mit választ.
- Nézzuk csak: a golyó fájdalmas, a villamosszék nem mûködik, így az akasztást választom.

 Teljes bejegyzés olvasása
 Kommentek (0)
egyszer volt.....

2018.05.29 - 16:42

Egyszer volt egy kismalac, és megette a farkas!


Vége

 Teljes bejegyzés olvasása
 Kommentek (0)
Tvben szerepel

2018.05.23 - 21:58

Mit csinál a Tvben szereplô ember?


- Majmoskodik

 Teljes bejegyzés olvasása
 Kommentek (0)
vicc

2018.02.16 - 17:42

Hogyha át mész a zebrán milyen állaton mész át?


 Teljes bejegyzés olvasása
 Kommentek (0)
Az én boldog ifjúságom

2017.01.08 - 16:36Általános igazság, hogy az ifjúság életünk legszebb korszaka. Ezt én is bizonyíthatom, mert saját ifjúságom is tele van szebbnél szebb eseményekkel. Ezekbôl a szép eseményekbôl szeretnék néhányat leírni, mert mi lenne meggyôzôbb a konkrét példáknál. Kezdem úgy négy éves korommal, mert addig annál jelentôsebb esemény az életemben, minthogy megszülettem - nem igen történt. De négyévesen már olyan tevékeny gyermek, mint én még egy nem volt található a faluban, azaz még volt egy aki segített apám istállóját meggyújtani, ami sajnálatos módon a földig égett. Aztán megint eltelt három év és hétéves lettem elég érett ahhoz, hogy anyám beírasson az elemi iskola elsô osztályába. Nagyon boldog voltam, hogy végre elsô osztályos lettem, de alaposabban megtekintve az iskolámat hamar kiábrándultam az egész iskolából. Az osztályom ajtóján azt írta, hogy "elsô" osztály és mégis tele volt fapadokkal. Elgondoltam, ha az elsô osztály ilyen, akkor milyen fog lenni a második, harmadik, negyedik osztály és a többi osztály. Az elsô nap után meg is mondtam a véleményemet anyámnak, amikor azt kérdezte:
- Na, milyen volt az iskola elsô napja?
- Hazugság az egész ! Azt írták az osztály ajtójára, hogy elsô osztály és tele van százéves fapadokkal. A második napon a tanító néninkkel elkezdtük tanulni az ábécét, ami elhalványult emlékeim szerint igen nehezen ment be az elsôsök kobakjába. Ezért büntetésbôl a szigorú tanító nénink felkötötte egy spárgával a hátunkra az olvasó könyvet, amelyet nagy szégyenkezve a hátunkon hazakellett vinni, amit otthon anyám nem dicsérettel, hanem egy kiadós pálcázással jutalmazott. A negyedik elemi elvégzése után tanítót váltottunk, tanításunkat egy igen katonás férfitanító vette át. Emlegetjük is a mai napig, pedig már régen megboldogult szegény. A tanító úrnál elég volt egy felesleges suttogás, egy kis beszélgetés máris suhogott a mindig kéznél levô mogyorófa "pedagógus". Fôleg a fejünket meg a tenyerünket nem kímélte, még ma is elpirosodik a tenyerem, ha rágondolok. Ilyenkor mindig azt emlegette, hogy "csendesség az iskolában a törvény"! Az órákon elég sok baki történt, amit a tanító úr mindig vagy ironikus megjegyzéssel vagy testi fenyítéssel jutalmazott. Egyszer egy magyar nyelvtan órán azt mondja nekem, hogy mondjak egy egyszerû mondatot. Mondtam is én hamarjában kettôt is.
- A kutya ugat! A macska nyávog!
- Ezek miért egyszerû mondtatok-tette fel a kérdést a tanító úr. Némi gondolkozás után büszkén vágtam rá a feleletet.
- Hát azért egyszerû mondatok, mert a kutyának egyszerû ugatni a macskának meg egyszerû nyávogni. Elhallgattam és vártam a dicséretet.
- Nagy csacsi vagy fiam volt a hutalom tudományos erôlködésemért. Egy másik alkalommal az kérdi a tanító úr, hogy miért nevezzük a magyar nyelvet anyanyelvnek? Felszólította a mellettem ülô barátomat, hogy adjon rá választ. Izzadt is szegény, de semmi okosat nem tudott kisütni. Sajnáltam a barátomat és amikor a tanító úr éppen nem figyelt reánk oda súgtam neki.
- Azért mert a családban legtöbbet az anyák beszélnek. A barátom valahogy eldadogta, amit súgtam neki és megpróbálta leolvasni a tanító úr arcáról a feleletet. Kapott is érte két tenyerest jutalomul az okos feleletért. De az egész tantárgyak közül a számtan órákat szerettem a legjobban. Azt kérdi tôlem a tanító úr az egyik számtan órán: Ha egy mázsa szénért valaki 80 lejt fizet akkor mennyit visznek 400 lejért? Én rögtön készen voltam a felelettel. -400 lejért legtöbbet négy és fél mázsát visznek.
- Ez nem helyes - mondta a tanítóm.
- Hát helyesnek, nem helyes, de manapság már ez így van-feleltem. Végre elvégeztem a hét elemi osztályt és beiratkoztam a középiskolába. Ott a tanulással nem lett volna annyi baj, de ott kaja volt olyan gyenge, hogy magánúton egy szakácstanfolyamra is beiratkoztunk, hogy legalább könyvben ételrecepteket lássunk. A szilenciumokon nem is tanultuk mi Pithagorasz tételét, sem a koszinusz tételt, ha nem inkább arról társalogtunk, hogy mit ennénk, ha lenne, vagy mi fogunk enni, ha hazamegyünk vakációra. Az internátusban egy másik baj volt a fûtés, olyan gyenge volt, hogy este lefekvés elôtt a kályhát simogattuk, hogy egy kicsit felmelegedjék. Az ablak kinyitását külön szabály tiltotta, nehogy meghûljenek az ablak alatt elhaladó emberek. Lassan a középiskolás évek is elteltek és utána rögtön bevonultam katonának és megkezdtem a kiképzést. A kaszárnya hatalmas udvarán rajonként egy-egy káplár foglalkozott a kiképzésünkkel, menetelés, feküdj, állj, jobbra át, balra át kiabálták a káplárok, de mi mintha két bal lábunk lett volna mindig mindent fordítva csináltuk. Ezért a káplárunk nagyon megharagudott ránk és azt mondta, hogy tíz perc múlva büntetésbôl indiai menetöltözetben jelentkezzünk kiképzésre. Hát ez mi a fene lehet?- kérdeztem egy másodéves öreg katonától. Meztelenül kell jelentkezni a gyakorlatra csak a fegyverzethez tartozó eszközöket szereled fel magadra - kaptam a felvilágosítást. Szép divat, ilyent is csak egy hülye káplár találhat ki morfondiroztam magamban, de nem volt mit tenni a parancsot teljesítettük. Amikor már azt hittem ,hogy mindennek vége kaptuk az újabb parancsot , hogy most "díszebéden veszünk" részt. Hát ez nem lesz rossz gondoltam, egy jó ebédben reménykedve. A kedvem csak akkor ment tel hirtelen a "díszebédtôl", amikor megtudtam, hogyan zajlik le. A leveses csajkát letettük a földre és melléje állítottuk a katona ládánkat , amire felálltunk és onnan hajlongászva villával kellett elfogyasztani a levest.
- Ez jó volt -mondtam, amikor befejeztük, csak éppen most második fogásként ne súroltassa fel fogkefével a hálót
Két év katonaság után leszereltek. És rögtön arra gondoltam, hogy megkellene nôsüljek. Ezért az elsô ôszi bálon összebarátkoztam Pannával a falu szépjével. A következô vasárnap ismét befizettem a tûzoltók báljára, amelyet hagyományosan minden évben megtartottak. A cigányok ahogy elkezdték pengetni zene szerszámaikat odajött Gyuri komám és megkért engedjem meg, hogy legyen az övék Pannával a tûzoltók báljának elsô tánca. Én nem goldolván semmi rosszra azonnal megengedtem. Egy ideig táncolgattak aztán úgy eltûntek, hogy mai napig sem láttam ôket. Nem is sajnáltam én Pannát, de annál jobban a pénzt, amit érte befizettem. Nem sokáig keseregtem én Panna hûtlenségén, hanem kerestem egy másik jóravaló lányt és megkértem a kezét. Munkát kerestem, és dolgozni kezdtem mert ugyebár a családot elkellett tartani, ha már megnôsültem, a feleségemet nem engedtem dolgozni, hogy legyen ideje a gyermekek nevelésére és reám gondot viselni. Néhány évig is jól is ment minden , de egy napon a feleségem helyett csak egy cédulát találtam az asztalon. -"Kedves, ne haragudj elmentem a barátnômhöz. Kérlek fôzzél ebédet és etesd meg a gyermekeket. Ne felejts el holnapra bevásárolni és mosogatni" Kösz a te Picurid . El is végeztem minden feladatot elvégre az állandó házimunkában kifáradt feleségemnek sem árt egy kis kikapcsolódás. Sajnos ezután mind gyakrabban történt meg hogy a feleségem valahol a "barátnôjénél" töltötte az estét. Egyszer úgy adódott, hogy a gyárba visszakellett maradni túlórázni, telefonáltam a feleségemnek, hogy ne várjon a vacsorával, mert csak reggel megyek haza. Hajnalban ahogy hazaérek már az elôszobában hallottam, hogy a hálószobában valami gyanús szöszmökölés van. Benyitottam a hálószobába hát mit látnak szemeim a másik komám szöszmökél a feleségemmel az ágyban.
- Hát ti mit csináltok? Kérdeztem a kissé meglepôdött komámat.
- Hát koma a feleséged nagyon unta magát egyedül , ezért áthívott, hogy szórakoztassam.
- Köszönöm a fáradtságodat koma, és hogy máskor ne kelljen idefáradj, most vigyed magaddal az asszonyt is. Az asszony elment a komámmal. A gyermekeket felneveltem, kerepültek, én pedig egyedül élek. Nem mondom a gyermekeim gyakran látogatnak, ha pénzre van szükségük. De én azért boldog vagyok, mert szép volt az ifjúságom.

 Teljes bejegyzés olvasása
 Kommentek (0)
Társadalomkritika

2017.01.07 - 23:24

,, Hiába van jó cipôd, ha nincs lábad! ' (Kiss Norbert) Teljes bejegyzés olvasása
 Kommentek (0)
egy kis humor

2017.01.07 - 15:47

a tanárnak dugdosa a nyelvét 1 kisfiu


azt mondja a tanár:kapsz két kör elönyt.


már fut is


a tanár elbujt 1 ajtó mögé


és amikor jött kinyitotta az ajtot és adott neki 1 gyomrost


aztán be dugta a fejét a kagyloba és lehuzta


aztán le ültette a padra és adottneki 8 pofont


másnap mondja a tanárnak:


ta ta tanárbácsi le le lehetek a spo spo sportfelelôs


és 3 évig azis volt

 Teljes bejegyzés olvasása
 Kommentek (0)
A természetes gyógyászat

2016.10.24 - 17:20

(Humoros szatira)
Vége!Többet orvoshoz nem megyek, mesterséges gyógyszerket nem szedek. A szintétikus gyógyszerek ártalmasak, az orvosok pancserek. A természetgyógyászat az maga a csoda. Az nem kísérletezik, az minden nyavalyára azonnal megtalálja a gyógyirt. Ilyen gondolatokkal volt tele a fejem, amikor találkoztam, a nagy természetgyógyász barátommal Petrezselyemmel. Szevasz! Szevasz!
-Hogy vagy? -szegezte nekem barátom a szokványos kérdést, amikor a klasszikus medicináról éppen a legrosszabb véleményem volt. Mivel a betegek igen közlékenyek, én is keserves szavakkal öntöttem ki lelkemet barátomnak. Felsoroltam minden bajom, minden fájdalmamat és azt a tényt is, hogy még a családorvosom is tehetetlennek bizonyult az egészségem helyreállítását illetôen.
-Ne pocsékold te a pénzt az orvosokra, a fordulj inkább egy természetgyógyászhoz, mert ôk ismerik igazán a természet ôsgyógyító erejét és csodákra is csak ôk képesek -magyarázta nekem a barátom komoly tudományossággal és én éreztem, hogy minden szavából gyógyítóerô árad. Végül is abban maradtunk, hogy másnap a rendelôjében keresem fel, hogy a természet erejével töltse fel testemet lelkemet a mindent meggyógyító ôsenergiával. A következô nap reggelén elsô utam a barátom rendelôjébe vezetett, ahol a barátom gyönyörû, csínos aszisztensnôje fogadott. Már a puszta látására, mintha kevésbé szaggatott volna a reumám és a lombágomban becsípett ideg is azonnal kiugrott a csigolyák közül. Elôre kifezettem az éppen olyan csinos honoráriumot, majd megkaptam a 252-es sorszámot.
- Növérke kedves nem gondolhatja komolyan, hogy én ezzel a sorszámmal ma bejutok a barátomhoz vizsgálatra-próbáltam illedelmesen protestálni.
- Semmi gond-oktatot ki a csinibaba- adoktor úr napi normája 350 beteg.
Már késô este volt, amikor megnyílt a rendelô ajtója és a barátom vállvergetve betessékelt rajta.
- Na most mindent mesélj el aprólékosan- mondta nekem szinte parancsoló hangom a barátom.
Néhány perc alatt elôadtam panaszaimat majd vártam az orvosi verdiktumot. Elég hosszason gondolkozott, után a gondterhes arccal megszólalt.
Itt világos , hogy mi kell neked! Neked a természetes gyógyászat legújabb csodájára van szükséged a lucerna tablettára, meglátod az majd csodát fog mûvelni.
Nem hittem a halottaknak.
- Gondolod, hogy az jó lesz nekem?- tamáskodtam a lucerna tabletta hatékonyságát illetôen. Tudomásom szerint , ha nem tévedek eddig a lucernát csak állati takarmányozásra használták.
- Elvagy maradva öregem!-oktatott ki a barátom, mivel megkérdôjeleztem a természetes gyógyászat hatékonyságát.
Manapság a lucernából vonják ki a leghatékonyabb természetes gyógyszerket.
Rögtön megvásároltam két doboz lucerna tablettát és hajlongázva, sûrû köszönések közepette távóztam a rendelôbôl, de elôbb megkellett igérjem , hogy két hét múlva jelentkezni fogok a szokásos felülvizsgálatra. két héten át pontosan és szorgalmas szedtem háromszor naponta lucerna tabletát és pontosan 14 nap után jelentkeztem a felülvizsgálatra.
- Na hogy van a beteg?-kedélyeskedett Petezselyem.
- Te barátom a gyógyszereddel valami baj van- mert nem javult semmit a betegségem, de egy sor másodlagos hatása van.
- Többet ne panaszkodj-inkább mondjad mit térzel. minden tekintélyét beleadva utasított a barátom.
- A baj az, hogy amióta a lucerna tabletát szedem addig nem tapsztalt furcsa dolgok történnek velem.Este lefekvés elôtt erôs kényszert érzek, hogy a balkonom ablakában mint egy tehén elbôgjem magam.
- Ez természetes- jelentette ki barátom Petrezselyem, nagy megyôzôdéssel
-Neked lehet , hogy természetes, de a szomszédaimnak nem, mert már néhánysz csendháborításért feljenetettek a városi tanácsnál.
-De nem is ez a legrosszabb-folytattam panaszaimat. A rosszabb az , hogy az elmúlt két hét alatt hatalmasra duzzadtak a tejmirigyim.
-Ez nem rossz, ez csodálatos eredmény -szinte elrepült Petrezslyem barátom örömében.
-Miért volna ez csodálatos- kérdeztem aggodalmas arccal.
-Te Gyuri olvasol te újságot, nézel te tévét?-tette fel a kérdéseket sugárzó arccal.
Nem nagyon-vallottam be egy kicsit szégynekezve.
-Na látod azért nem érted.Ha újságot olvasnál és hallgatnád a Tv híreket akkor tudnád hogy elsejétôl 500 forintraugrott fel a tej ára. Így már gondolom elismered , hogy egy csodálatos gyógyszer a lucerna tabletta.

 Teljes bejegyzés olvasása
 Kommentek (0)
Cooper-futás avagy mosolyogj drágám

2016.02.06 - 12:07


Cooper-futás avagy mosolyogj drágám


Történetünk egy nem mindennapi párról szól. Rina egy középiskolás lány volt , szép ,népszerû és nagy rajongó tábornak örvendett a fiúk körében. Ez a reggel másképp indult mint a többi...


Rina általában 5:30-kor kel ,de most volt kedve egy kicsit szundikálni ,ezért 7-re állította az óráját. Már épp felkelt ,berakta a kontaktlencséit ,ugyanis fôhôsnônk nem szereti a szemüveget ,mert abban csábítási nehézségekkel küszködik. Egyszer hirtelen furcsa hangra lett figyelmes : megszólalt a csengô.... Fogalma sem volt ,hogy ki volt az ... Kiment kinyitotta az ajtót .. Egy gyerekkori barátja ,Ildikó volt az. Ildikónak rossz szokása ,hogy annyira durván nyomja a csengôt ,hogy még a szomszédok is meghalják. Ezért Rina nevelôszülei gyakran megjegyzik ha csak lehet a lány ne túl gyakran látogassa az otthonukat. Egyik rossz gyerekkori emléke az volt Rinának ,hogy a 8.születésnapján tartott egy zsúrt amire Ildit is meghívta ,nagyon sok tortát evett és a nagy dolgát a wc-be végzés után nem húzta le ,büdös volt és az állott kaki szag beborította az egész fürdôszobát ..másnap reggelre az ott tanyázó kicsi pók is megfulladt. Most itt vagyunk 8 évvel késôbb ugyanazzal a lánnyal .Rina meglepôdötten tekint rég nem látott barátnôjére .Bár kicsit furcsállta meg egy szó nélkül megjelent nálunk hajnali fél 8-kor. Rina felöltözött ,közben beszélgettek majd szépen elindultak az iskolába. Mivel nem ugyanoda járnak a lány elkísérte Rinát. Útközben egy furcsa esemény szemtanúja volt gyönyörû hercegnônk . A járdán sétált amint épp megpillantotta a biciklivel száguldó Thor utánzatot .Ugyanaz volt mint az eredeti ,utánozhatatlan ,kockahasú szexisten a Bosszúállókból . Alig hitt a szemének a pici kisvárosban egy ilyen izomkolosszus adonisz suhant el mellettük. Fôhôsônk gondolkozott, hogy utánaszalad és megtapogatja kockás izmait s egy csókkal fejezi ki iránta érzett rajongását ,de végül ment tovább . Szerkesztôi megjegyzés : A mellettem ülô csávó fingott és nagyon büdös van >< ... Amint mentek mendegéltek Rina észrevette az egyik pedagógusát ,név szerint a Hittantanárt. A keresztezôdésnél haladt el éppen amikor hirtelen jött egy kocsi és hatalmas fékezésnek lehettünk tanúi. A tanárnôt alig egy fél méter mentette meg a biztos haláltól .. Ez idén nem az elsô volt ,amit látott Rina.. akkor ezen kívül vajon még hányszor fordulhatott elô? 3 lehetôség reális lehetôség van ,ami miatt sikerült a tanárnônek megúsznia a balesetet: 1- rohadtul nagy mázlista , 2 - Isten híve és megmentette az életét , 3 - ami a legvalószínûbb Rina ott volt és kisugárzása ,csábos külseje életeket tud menteni ,azon kívül ô egy teljhatalmú tündér hatalmas varázserôvel ,nem akarom fényezni csodálatos karakterünket ,de ez az igazság.


Majd Rina ment tovább az iskolába elköszönt barátnôjétôl ,majd menôn egy Jóreggeltes kekszet majszolva belépett a piros betûs területre a GIMIbe... Egy sikolyra lett figyelmes gondolván egy szegény lány összemenstruálhatta a tegnap kapott vadonatúj fehér nadrágját ,de nem! Belépett az iskola szép fiúja Tasuku. Rina barátja volt ,már 2 éve jegyesek voltak ,megcsókolta Edward Cullennél is népszerûbb barátját majd indult testnevelés órára. Ezen a napon épp a tanárnô 12 perces felmérés végzett FUTÁSBÓL . Rina mivel asztmás volt ezért kicsit nehezebben viselte az effajta dolgokat. Mindenki szépen átöltözött a tanárnô elmondta a részleteket.: A 12 perces felmérésnek , ördögi nevén a Quuper futásnak az a lényege ,hogy minimum 2 km-ert kell lefutniuk a tanulóknak ,hogy egy 2-sel jutalmazzák teljesítményüket. Rinát különösebben nem érdekelte mivel felmentést kapott futásra amiért a mai napig hálát ad. Elkezdôdött a partraviadal ... mindenki ôrült módjára nekirohant a feladatnak , Rina menôn mint mindig elkezdett kocogni a sok hülyegyerek mellett aki már a elsô 5 percben kifáradt. Lassan letelt az a fránya 10 perc már csak 2 perc volt hátra Rina mindent beleadott és csak futott és futott ,Tasuku sokszor megelôzte ami a lánynak mégtöbb erôt adott a folytatáshoz de fôként barátja szexi illata indította be a lányt. Végül letelt ... a lány és a fiú a 125 m-nél álltak meg a fiú kifeküdt ,majd a lány szelíden odaszólt hozzá : Jól vagy? A fiú széles mosollyal csak annyit mondott ,hogy : Persze. Majd végetért ez a nap is a fiú és a lány hazament a közös lakásukba , szenvedélyesen egymásnak estek és a lány olyan boldog volt amilyen már régen nem . Tökéletes orgazmust élt át szexisten barátjával és mikor visszagondol mindig csodálattal tölti el ez a csodálatos nap.
 Teljes bejegyzés olvasása
 Kommentek (0)
Gyôri Gergô - Lacika

2015.12.06 - 22:23

Lacika


Bognár Béla 1988.09.30-án született Alsópusztaszabolcsban. Fizikailag Felsômárián jött a világra, mivel Alsópusztaszabolcsban nem volt kórház.
A kis Bécikét, mint babát, nagyon szerették a szülei. Olyan baba volt ô, mint a nagy átlag: kövérkés kezû, gügyögô, aranyos és baba illatú. Szülei nagyon szerették, és se többet, se kevesebbet nem foglalkoztak vele, mint egy átlagos babával illik. Ha úgy tetszik, minden a normális kerékvágásban zajlott a kis Bécike körül. Egészen öt éves koráig.
Egy kellemes nyári nap délutánja volt. Nem túl meleg, az eget pár bárányfelhô fodrozta. Béci szülei teljes természetességgel, tudatában annak, hogy életükben minden pillanat, ami eltelik, a megelégedettség égisze alatt fogan, ültek házuk teraszán. Apa dobozos sört ivott pohárba töltve, Anya pedig a Nôk Lapját lapozgatta. Bécike építkezésbôl megmaradt homokban játszott játékaival. Apa megitta elsô pohár sörét, és újratöltötte poharát, mikor Anya felnézett az újságból, a játszó Bécikére tekintett, majd így szólt Apához:
- Ne legyen ez a gyerek inkább Laci?
- Laci? - kérdezte Apa, félig visszanyelve egy böffentést.
- Hát. Kicsi még úgyis.
- Lacika - ízlelgette a szót Apa - végül is... jó a Laci is.
- Lacika! - szólt oda Bélának Anya.
Béla - meglepô módon - egyáltalán nem reagált.
- Lacika, gyere ide anyádhoz!
Erre viszont felfigyelt. A meglepetés erejével hasított ötéves elméjébe a felismerés: Nincs se kis, se nagy testvére, Lacika nevezetû pedig pláne nincs. Vajon mit akarhat Anya? És kitôl akarhatja?
Apa egy kortyra megitta második pohár sörét. Nagy pillanat volt ez, Bélából Lacika lett. Egy büszke apaként, a nagy dolgok véghezvivôjeként Ô is részese akart lenni Béla Lacivá válásának.
- Gyere ide anyádhoz, Lacika!
Bélában megbizonyosodott: Valószínûleg Ô lehet Lacika. Körbenézett az udvaron, de senki mást nem látott magán és szülein kívül. Kissé sértetten, de mégis inkább meglepve szólt oda szüleinek:
- Nem vagyok Lacika...
Elbizonytalanodott. Saját maga megerôsítésére még hozzátette:
- ... Bécike vagyok.
Apa és Anya szelíden mosolygó arcán a bizonytalanság árnyai suhantak végig.
- Nem tetszik neki a Laci - szûrte oda a szót Anya Apának. Apa meredten nézte Lacit, és egyetlen gondolata az volt, hogy „na most mi legyen?"
- Gyere ide Anyádhoz, Lacika! - ismételte meg önmagát.
Bécike szigorúan húzta össze szemöldökét, karjait tiltakozásképp fonta össze mellkasa elôtt. Most az elôzônél erélyesebben adott hangot igazának:
- Nem vagyok Lacika, Bécike vagyok.
- Nem jó nevet választottam, - nézett Apára Anya - nem tetszik neki.
Apa gondolkodóra fogta a dolgot, de semmi nem jutott eszébe. Látótere közepét immár Lacika foglalta el, mögötte a homokozó játékokkal, balra Anya kissé kérdô tekintete, jobbra pedig a nyári konyha ajtaja.
Szusszantott, és ezt mondta Anyának:
- Majd késôbb megszokja - ezzel utolsó nyelet sörét kitöltötte még poharába. Anya darabig szótlanul nézte Lacikát, majd ismét elmerült a nôi rovatban. Teljes bejegyzés olvasása
 Kommentek (0)


Következő 10 írás

Copyright (c) piszkozat.hu 2008 - 2009

Adatkezelési jognyilatkozat    Kapcsolat    Szabályzat